Kína egyik legnagyobb gazdasági központjának számító Sanghaj város Changning kerületéből érkezett delegáció Józsefvárosba az elmúlt héten. Az ötfős küldöttséget Sára Botond, Egry Attila és Sántha Péterné alpolgármesterek fogadták. A látogatók célja az volt, hogy megismerjék az önkormányzat működését, különös tekintettel a közbiztonsági fejlesztésekre és a köztisztasági kérdésekre.
A közelmúltban több médium is beszámolt arról, hogy a Gutenberg tér 1. szám alatt muszlim imaházat tervez létrehozni a Jótékonysági Béke Alapítvány. A téma szeptember 8-án, a képviselő-testületi ülésen is felmerült. Kocsis Máté polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: a Józsefvárosi Önkormányzat tájékoztatást kér a Belügyminisztériumtól, és amennyiben az ügy biztonsági kockázatot jelent, úgy további intézkedésre kérik fel a tárcát.
Józsefváros Önkormányzata ingyenes kultúrtörténeti sétákat szervez az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt tisztelegve. A Mágnásfertály Séták a nők szemszögéből veszi sorra azokat az 56-os helyszíneket és történéseket, amelyek Józsefvároshoz kötődnek.
Raoul Wallenberg, a náci Németország által 1944-45-ben megszállt Magyarországon tevékenykedő svéd diplomata több ezer magyar zsidó életét mentette meg. 1945 januárjában a szovjet hatóságok letartóztatták, és máig is tisztázatlan körülmények között a Szovjetunióba hurcolták. A H13-ban látható kiállítás embermentő tevékenységét mutatja be.
Uri Miklós a Békés megyei Orosházán született, és már gyermekkorában a fővárosba költözött a családjával. Kőművesként dolgozott 1986-ig, egészen a nyugdíjba vonulásáig. Az idős férfit, aki jelenleg is boldog házasságban él feleségével, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában.
Egy szebb, zöldebb és családbarát Múzeumkert létrehozásának érdekében írt ki ötletpályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum, amelynek eredményhirdetését augusztus 29-én tartották a múzeum Dísztermében.