Egy újabb kis terület újult meg a közelmúltban Józsefvárosban. Az elmúlt években kerületünk szinte minden köztere megszépült, ezt a sort folytatja a népnyelven csak Kiscsibész térnek nevezett fővárosi terület, amelyen megújultak a virágágyások és egyedi kőpadok fogadják az erre járókat.
November 16. és 18. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt játékfilmeket. Az idén versenyben lévő három filmmel az identitását kereső fiatal generáció szemén keresztül tekinthet be a közönség a legkülönfélébb élethelyzetekbe.
Molnár-Szentgyörgyi Károlyné, Gizike néni a Pest megyei Nagykátán született kilencven évvel ezelőtt. A nyolcvanas évek elejéig, vagyis a nyugdíjba vonulásáig gyors-és gépíróként dolgozott. A szépkorú asszonyt, aki jelenleg is boldog házasságban él férjével, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő látogatta meg józsefvárosi otthonában.
A „Mi iskolánk bajnoka” program keretében eddig kilenc oktatási intézmény tornacsarnoka újult meg. A kezdeményezéshez a józsefvárosi Vörösmarty Mihály Gimnázium is csatlakozott. Az iskola egykori diákja, Cseh László olimpikon a diákokkal közösen avatta fel a megszépült tornatermet, majd az új nevet jelölő tábla is a helyére került.
Folytatódik az 1956 Józsefvárosban – ott voltunk, láttuk, átéltük című beszélgetéssorozat a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban október 13-án, csütörtökön 17 órakor. Kondor Katalin vendége ezúttal dr. Horváth Attila történész lesz.
A Budapesti Vállalkozások Ösztönzéséért 2016 díjat kapott a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ programja elismeréseként.