Szeptemberhez közeledve a tanévkezdéshez nyújt segítséget az önkormányzat az első évfolyamos józsefvárosi kisdiákok szüleinek: az 5000 forint értékű iskolakezdési utalvány szeptember 8-ig vehető át a Polgármesteri Hivatalban.
A Józsefvárosi Önkormányzat lakáspályázatot írt ki a kerületben található felsőoktatási intézményben tanuló diákok, valamint oktatók, tanárok és kutatók részére. A pályázatok benyújtásának határideje augusztus 31.
A főleg idősek lakta Pál utca 6. szám alatti társasházban a közelmúltban avatták fel az új felvonót. A társasházi pályázat keretében megvalósult, mintegy tizenhétmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat ötmillió forinttal járult hozzá.
Egy kirándulás alkalmával bukkant a gazdag régészeti lelőhelyre Ehmann Gábor, aki a leletek beszolgáltatásával óriási szolgálatot tett a magyar kultúrának. A patkó alakú lelőhelyen eddig 125 darab hun kori áldozati tárgyat találtak, amelyek egy rangos férfi tulajdonában állhattak.
A XIX. század végén a Palotanegyed közel sem volt annyira beépítve, mint napjainkban: a szellősen elhelyezkedő paloták és bérházak között kertek húzódtak. A Szentkirályi és az egykori József utca (ma Krúdy és Reviczky utcák) kereszteződésében lévő Mikszáth tér is sokáig csak a paloták közti, névtelen zöldterület volt, mára azonban a kerület egyik leghangulatosabb tere lett.
Három új pályázatot hirdetett meg a Fővárosi Önkormányzat, amelyek célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése és felújítása. A műemléki keretből az épületek, épületrészek eredeti állapotának visszaállítására, az építészeti értékvédelmi támogatásból díszítések restaurálására lehet pályázni. Emellett külön pályázatot írtak ki örökségvédelem alatt álló lakóépületek állagmegóvási munkáira is.